Kies uw taal:

ARHK breidt specialisme uit met ZBC’s

28-09-2010

Door de lange wachtlijsten en de hogere eisen van patiënten is een sterke groei van zelfstandige behandelcentra het toekomstbeeld. Arntz: “We merken dat veel medisch specialisten met de gedachte rondlopen een ZBC op te zetten”. Met een verwachte omzetgroei bij ZBC’s van 500 miljoen in 2010 tot 5 miljard in 2015* is het voor ARHK een logische stap zijn kennis en ervaring op het gebied van hoogwaardige medische praktijkinrichting te implementeren in deze groeiende vorm van ondernemen. 

ARHK is specialist in medische praktijkinrichting en daarnaast architectenbureau. De afgelopen jaren ontwikkelde ze de kunde om de complete praktijkinrichting te verzorgen en het gehele project- en bouwproces te begeleiden. Vanaf dit jaar richten ze zich breder met het ontwerpen van een fysiotherapeutisch instituut en zelfstandige behandelcentra (ZBC). “We zijn nu bezig met het ontwerp van een grote kinderkliniek uitgerust met drie OK ruimtes klasse II en twee normale tandheelkundige behandelruimtes. Tevens zijn er nog spreekkamers ontworpen voor diverse disciplines als logopedie, pedagogie en coaching. De routing, luchtbehandeling, brandveiligheid en infectiepreventie in een kliniek van deze omvang en met deze functies moet aan de hoogste eisen voldoen. Een stap zwaarder dan bij een normale tandartspraktijk” aldus Arntz.

Opdrachtgevers kiezen voor ARHK omdat het bureau veel ervaring heeft in medische praktijkinrichting en omdat ze een bijzondere uitstraling willen voor een gebouw. “De uitstraling van de praktijk bepaalt grotendeels hoe de patiënt oordeelt over de deskundigheid en ervaring van de arts. Zijn eerste indruk wordt direct geassocieerd met het verwachte behandelingsniveau, -dé manier om je dan te onderscheiden van de concurrenten” stelt Hardeveld Kleuver.
Naast esthetiek integreert een optimaal ontwerp diverse disciplines zoals ergonomie, materialisatie, hygiëne, klimaatinstallaties, looproutes en meubelindelingen. Het gaat daarbij om het vergroten van de efficiëntie van de praktijkvoering, het verhogen van de patiënttevredenheid en het kunnen werken in een prettige sfeer en aangename omgeving. “Een ontwerp” vervolgt Hardeveld Kleuver “omvat dus meer dan het plaatsen van een medische installatie of het maken van een indeling”.

Met het oog op de financiële krappe markt is ARHK er zich sterk van bewust dat het binnen de perken blijven van de bouwkosten een belangrijke pijler is bij het realiseren van een praktijk of ZBC. “Door middel van ons Haalbaarheidsonderzoek geven wij vroegtijdig helderheid en duidelijkheid over het te doorlopen traject. Hiermee brengen we vooraf tegen minimale kosten in kaart welke bouwkosten gemoeid gaan met de (ver)bouw. Ook de overige eventuele projectrisico’s worden in kaart gebracht” aldus Hardeveld Kleuver. Hierbij wordt onderzocht of de wensen van de opdrachtgever passen op de locatie, welke plattegronden daarbij horen en welke vergunningstrajecten te verwachten zijn. Het Haalbaarheidsonderzoek is zo een gedegen en onderbouwd plan welke als onderdeel kan dienen van een financieringplan – en dat is zéér belangrijk in deze tijd.

“De kracht van ARHK is onze herkenbare stijl gecombineerd met jarenlange ervaring in bouw- en projectmanagement bij medische praktijkinrichting. Dit samen met onze kennis over operatieruimtes en infectiepreventie maakt ons nu tot de ideale partner bij het ontwikkelen van ZBC’s en andere grote klinieken. ” concludeert Arntz.

*bron: Het Financieele Dagblad op basis van onderzoek van bureau Boer & Croon.

Media

Nieuwsberichten