Kies uw taal:

Oplevering Tandartspraktijk in Amsterdamse Jordaan

24-02-2013

Tandartsenpraktijk TandartsJordaan.nl is gerealiseerd in het hartje van de Amsterdamse Jordaan in een karakteristiek, bestaand pand waar voorheen een reclamebureau in zat. De tandartsen wilden dat de charme van het pand gecombineerd werd met het comfort van een moderne praktijk. De nieuwe praktijk heeft vier behandelkamers gekregen met een uitbreidingsmogelijkheid naar twee ruime behandelkamers op de eerste verdieping.

Aan de voorzijde ligt de entree met de receptie en de wachtruimte op souterrain niveau. De uitdaging van het project zat in het creëren van een lichte, prettige werkomgeving aan de achterzijde. Hier bevond zich een ingesloten aanbouw van twintig meter diepte dat erg donker was. Er is daarom in het nieuwe ontwerp veel daglicht en ruimtelijkheid bedacht door middel van glazen deuren en daklichten die behandelkamer, gang én sterie doorkruizen. Een opgesloten gevoel is er dan ook niet. In de gang staan onder de daklichten traykasten opgesteld die ook vanuit de kamer zijn te bedienen. Om beide zijden meer sfeer te geven zijn de kasten in warm noten hout uitgevoerd en is de vloer in een strakke gietvloer met duokleur uitgevoerd. Dat geeft een mooi contrast met elkaar. De deuren van de kamers zijn plafondhoog en lijken geen kozijnen te hebben - net een wand die je open duwt en het benadrukt de openheid van de ruimten net zoals de daklichten de ruimte ‘opent’.

Bouwkundig moest er grondig funderingsherstel worden gedaan en is de nieuwe vloer als waterdichte bak bedacht tegen de hoge grondwaterstand. Het waterpeil ligt namelijk op vloerniveau. De oude aanbouw had geen fundering en stond enkel op een houten balkenlaag op een klinkervloer en moest geheel vervangen worden. Nu is er een solide vloer voor de praktijk gerealiseerd waardoor een naadloze gietvloer mogelijk werd. Het resultaat is een stijlvolle, moderne praktijk die klaar is voor de toekomst.

link: Tandartspraktijk Jordaan

Media

Nieuwsberichten