Kies uw taal:
Oogkliniek Visus

Oogkliniek Visus

locatie: Amsterdam
opdrachtgever: VISUS
werkzaamheden: meubelontwerp, meubelinrichting, afwerkingen, accessoires, beletteringen, opzichten
status: voltooid in 2014
vloeroppervlak: 300 m²
fotografie: © ARHK

In het Mahler 4 gebouw aan de Amsterdamse Zuidas heeft ARHK de complete inrichting verzorgd voor de Amsterdamse vestiging van Visus oogklinieken.  
 

Opvallend aan deze voormalige kantoorruimte was het gebruik van groen glas als wandafwerking. Een uitdaging in dit project was om dit groene glas te behouden en gebruiken maar niet de overhand te laten hebben. Door caramelkleurige en witte platen van SIBU te plaatsen op verschillende glaswanden werd er een mooie balans gevonden. Het gebruik van zandkleurig rubber als vloerafwerking in de behandelruimte geeft deze ruimte een rustgevende uitstraling. Alle meubels in de kliniek zijn van Walter Knoll en door ARHK geselecteerd en geleverd. Evenals alle stoffering van Kvadrat. ARHK heeft deze met zorg uitgezocht en afgestemd op de aanwezige materialen in de ruimte zoals de natuurstenen vloer en het houten plafond. De kliniek heeft hierdoor een moderne en minimalistische uitstraling gekregen en lijkt altijd zo geweest te zijn. 

Projectinrichting

Projecten