Kies uw taal:
Waterland bijgebouw

Waterland bijgebouw

locatie: Bussum
opdrachtgever: Waterland
werkzaamheden: ontwerp, bouwtechnisch tekenwerk, bouwopzichten, meubelontwerp, meubelinrichting
status: voltooid in 2013
vloeroppervlak: 250 m²
fotografie: © ARHK

In opdracht van Waterland private equity investments realiseerde ARHK een nieuwbouw en verbouwing voor het Nederlandse hoofdkantoor in Bussum. De wens van de opdrachtgever was een uitbreiding van de werkplekken. Binnen beschermd dorpsgezicht was uitbreiding alleen mogelijk binnen het bouwvlak van de bestaande garage. Het exterieur diende vanwege het bestemmingsplan gelijk te zijn aan de oude garage. De authentieke details diende hierbij behouden te blijven. Het project bestond uit twee fasen.

De eerste fase was het intern verbouwen van het hoofdgebouw en het herindelen van verschillende ruimtes. Hierbij is gedacht aan een nieuwe vloerafwerking, nieuwe verlichting en meubilair. De tweede fase van het project bestond uit het ontwerpen van het nieuwe bijgebouw op de plek van de garage. Om de authentieke look te behouden, zijn de dakpan, gevelsteen en de kozijnen met roede verdeling overgenomen uit het hoofdgebouw. Het warme, moderne, luxe interieur valt meteen op wanneer u het gebouw binnenstapt. Met name de toonaangevende stalen trap die de verschillende verdiepingen met elkaar verbindt, springt direct in het oog. Maar de echte verrassing van het gebouw is de door ARHK gecreëerde kelder. Deze is door de plaatsing van drie grote koekoeks namelijk heel licht en ruimtelijk. Akoestische plafondplaten in noten uitstraling verdelen alle ruimten in loop- en werkzones. Door deze koven was er de mogelijkheid om het luchtinstallatiesysteem mooi weg te werken. Naast het ontwerp, bouwtechnische tekenwerk, bouwopzichten en interieurontwerp heeft ARHK voor dit project ook al het losse interieur uitgekozen en geleverd. Op deze wijze zijn er mooie nieuwe werplekken gecreëerd en is een garage omgetoverd tot luxe kantoorpand.