Kies uw taal:
Patiowoning Christel en Paul

Patiowoning Christel en Paul

werkzaamheden: ontwerp, bouwtechnisch tekenwerk, bouwopzichten, meubelontwerp
status: voltooid in 2009
vloeroppervlak: 80 m²
fotografie: © ARHK

Herinterpretatie van de patiowoning vergroot woonplezier van zowel bewoners als buren.

Eén van de monumentale panden aan het Oosterpark in Amsterdam heeft een bijzondere uitbouw gekregen. Vrijwel verborgen vanaf de straatzijde stond ooit op een ingebouwd stukje grond een vervallen drukkerij. Tussen alle bebouwing is een herinterpretatie van de patiowoning gegeven met een moderne uitbouw over twee verdiepingen.

Het ontwerp combineert interessante doorkijkjes met verschillende zitplekken rondom de patio. Een glazen lantaarn op de hoek van de patio verbindt de twee lagen van de uitbouw en geeft ’s avonds sfeerverlichting. Door de toepassing van iroko houten kozijnen, een houten bamboe vloer en een naadloze overgang van binnen naar buiten ademt de patio de sfeer van een woonkamer in de buitenlucht.