Kies uw taal:
UT House

UT House

locatie: Gujarat, India
status: ontwerp 2014, aanbesteding
vloeroppervlak: 600 m² (850 m²)
fotografie: © ARHK

Traditioneel wordt een klassieke mansion met tuin met een zichtas naar of door het huis een longue vue house genoemd. De kavel waarop deze stadsvilla met patio staat is naar verhouding vrij klein. Wij hebben daarom een see-through concept bedacht dat alle leefruimten met het groen van voorzijde, patio en achterzijde verbindt. 

Het uiterlijk van het gebouw lijkt vrij gesloten, bedoeld als bescherming tegen het klimaat, maar de see-through maakt het leven van binnen heel ruimtelijk. De vorm van het gebouw is afgeleid uit twee op elkaar gestapelde massieve blokken. Er zijn schuine lijnen gebruikt voor een geleidelijke overgang van binnen naar buiten. Het dak is gedeeltelijk opgetild waardoor lichtinval en schaduw de patio bereikt, en er natuurlijk geventileerd kan worden. We de routing om de patio heen gelegd. Zo kom je steeds in verbinding met het groen door de see-through, en is de route levendig wanneer de bewoners elkaar kunnen zien lopen vanuit verschillende ruimten.