Kies uw taal:
Woonhuis Oud-Zuid

Woonhuis Oud-Zuid

locatie: Amsterdam
werkzaamheden: ontwerp, bouwtechnisch tekenwerk, bouwopzichten, ontwerp technische installaties, meubelontwerp
status: voltooid in 2015
vloeroppervlak: 227 m²
fotografie: © ARHK

Deze jaren ’30 woning in het Amsterdamse Oud-Zuid is volledig verbouwd en uitgebouwd. Zowel het gehele ontwerp van de woning, het ontwerp van de technische installaties als het ontwerp van alle vaste inrichting is door ARHK gerealiseerd. De uitdaging van deze opdracht was om een volledig gestript pand om te toveren in een moderne en warme woning.

Op wens van de opdrachtgever zijn er een aantal aanpassingen gedaan in de kamerindeling. Zo is er een logeerkamer gekomen in het souterrain en heeft de zolder plaatsgemaakt voor een spa en kantoor. De overige kamers hebben hun functie behouden. De gehele woning straalt een hotelsfeer uit met een warm en strak interieur.

De verschillende functies van de woonruimte worden door het gebruik van verschillende materialen extra benadrukt. Zo is er in het zitgedeelte aan de voorgevel van de woning gebruik gemaakt van afromosia hout, zijn de wanden in de keuken afgewerkt met zijdebehang en markeren staalkozijnen het loopgedeelte tussen zitgedeelte en keuken. Bij het ontwerp van de woonruimte is met zorg gekeken naar de plaatsing van de gashaard. Deze is geplaatst  in het verlengde van de eettafel. Door een lager zitgedeelte tussen de eettafel en haard te plaatsen, is het gelukt twee verschillende sferen te creëren met één gashaard. Ook wordt door deze indeling de diepte van de woonruimte optimaal benut. De zolder is volledig verbouwd tot kantoor en spa. Door het verwijderen van de vliering krijgt deze ruimte extra hoogte waardoor er een mooie, open, volwaardige ruimte ontstaat. Het gebruik van warme bruine materialen versterkt de bibliotheekachtige sfeer van deze ruimte. Voor de twee badkamers en de spa is gebruik gemaakt van LG Hi Macs, natuursteen en een rubberen vloerafwerking. Een mooie combinatie tussen natuurlijk en modern, welke elkaar versterken door ze dicht naast elkaar te gebruiken. Het eindresultaat is een warme, moderne en minimalistische woning in een ARHK herkenbare stijl.