Kies uw taal:
Kinderkliniek De Bilt

Kinderkliniek De Bilt

werkzaamheden: ontwerp, bouwtechnisch tekenwerk, bouwopzichten, meubelontwerp, logo ontwerp
status: voltooid in 2012
vloeroppervlak: 580 m²
fotografie: © ARHK

De kliniek is een initiatief van twee artsen en een anesthesist. Het idee om de zorg rond kinderen anders te organiseren leidt ertoe dat in de kinderkliniek een breed aanbod van zorg mogelijk is, waaronder tandheelkunde. De kliniek biedt verschillende behandelingsmogelijkheden waaronder lachgas en narcose. Naast drie “gewone” zelfstandige behandelkamers beschikt de kliniek over drie volledig ingerichte operatiekamers van klasse 2 en hoogste graad klasse 1. De operatieafdeling voldoet aan de eisen zoals die gelden voor een ziekenhuis, zoals anti-statische vloeren, noodstroomvoorzieningen en twintig-voud ventilatie in overdruk.

De kinderkliniek streeft ernaar het verblijf van ouder en kind zo prettig mogelijk te laten zijn. Daarom zijn er voor kinderen en ouders diverse voorzieningen bedacht zoals een speelkuil, een dinosaurus als behandelstoel en een apart lounge gedeelte voor ouders die langere tijd op hun kind moeten wachten.

De locatie van de entree van de kliniek is bewust aan de zijkant van het pand bedacht. De uitgang is wel gelegen aan de hoofdstraat. Gescheiden dus, zodat er extra ruimte en rust ontstaat bij binnenkomst.

De routing wordt benadrukt door een speciaal ontworpen lichtlijn in het plafond. Verder zijn er veel dakramen toegepast om daglicht naar binnen te halen, en worden er zachte pastel kleuren gebruikt om een aangename sfeer te creëren. Alle vloerafwerkingen zijn van het hygiënische natuurproduct rubber en alle meubels zijn van makkelijk afneembare materialen vervaardigd.