Kies uw taal:
Kliniek voor Tandheelkunde Leidsche Rijn

Kliniek voor Tandheelkunde Leidsche Rijn

werkzaamheden: ontwerp, bouwtechnisch tekenwerk, bouwopzichten, meubelontwerp
status: voltooid in 2009
vloeroppervlak: 340 m²
fotografie: © ARHK

Dit pand ligt in Leidsche Rijn, een nieuwe wijk in Utrecht. Twee tandartsen zijn een samenwerking aangegaan voor een kliniek met de gedachte dat er in de toekomst uitbreiding met orthodontie plaats kan vinden.

De hoofdkleuren rood en wit zijn voortgekomen uit het logo van de praktijk. De praktijk heeft 5 behandelkamers gelegen in een groot middenblok. Aan de voorzijde hiervan ligt het patiëntengebied en aan de achterzijde het personeelsgebied. Het middenblok heeft glas boven op alle wanden waardoor de kolommen zichtbaar los komen te staan in de gehele ruimte, daarbij is ook voldaan aan de ARBO eisen voor toetreding daglicht.