Kies uw taal:
Ortho Doetinchem

Ortho Doetinchem

werkzaamheden: ontwerp, bouwtechnisch tekenwerk, meubelontwerp
status: voltooid in 2014
vloeroppervlak: 440 m² NVO
fotografie: © Bart van Vlijmen

Vanuit een casco ruimte op de begane grond in het centrum van Doetinchem is deze orthodontiepraktijk gerealiseerd. De praktijk beschikt over zes behandelstoelen, waaronder een in de aparte consultruimte. Een grote meerwaarde aan de ruimte was de grote lichtinval door de vele ramen.

De visie van ARHK was om de praktijk zo te ontwerpen dat er verschillende looproutes zouden zijn voor patiënten en personeel. Vanuit dit idee werd er een midden zone met behandelstoelen en looproutes voor het personeel gecreëerd. De looproutes voor patiënten zijn aan de zijden langs de ramen geplaatst. Het personeelsgebied in de midden zone is geaccentueerd met een houten plafond bestaande uit schuine vlakken. Door de openheid en ruimtelijkheid van de praktijk ontstaat er voor de orthodontist een korte lijn met de verschillende ruimten in de praktijk. In een blik is er een direct overzicht over de wachtkamer, receptie en behandelkamer. Een wens van de opdrachtgever was het functionele kleurgebruik in de ruimte. Zo is er vanuit de wachtkamer route belijning naar de verschillende behandelstoelen in de behandelruimte.

Als vloerafwerking is gekozen voor een zeer duurzame rubber vloer met cleanguard protectie laag. Voor het opvallende houten plafond is gebruik gemaakt van berken multiplex. Het eindresultaat is een moderne en ruimtelijke praktijk.