Kies uw taal:
Ortho Hoofddorp

Ortho Hoofddorp

locatie: Hoofddorp
werkzaamheden: ontwerp, bouwtechnisch tekenwerk, bouwopzichten, contractvorming, meubelontwerp
status: voltooid in 2016
vloeroppervlak: 230 m²
fotografie: © Bart van Vlijmen

Deze orthodontiepraktijk is gerealiseerd in een uniek gemeentelijk monument uit 1917 aan de Hoofdweg in het centrum van Hoofddorp. Het monumentale pand is volledig gerenoveerd. De buitenzijde is voorzien van nieuw stucwerk, schilderwerk en nieuwe ramen en deuren. 

De binnenzijde is volledig gestript. De visie van ARHK was om de indeling van de plattegrond zo vrij mogelijk te maken en een mooie open ruimte te creëren. Om dit mogelijk te maken zijn alle wanden eruit gehaald en constructieve stalen balken geplaatst. Om de ruimtelijkheid te benadrukken is de vliering van het oude koetshuis eruit gehaald. Hierdoor is een mooi hoog plafond ontstaan in de personeelsruimte. Door in het receptiegebied glas te plaatsen boven de wanden is een doorkijk naar de andere ruimten en monumentale gevelkozijenen gecreëerd. 

Op de begaande grond van de praktijk bevinden zich de ontvangstruimte, receptie, consultruimte en hapkamer. Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime behandelzaal met steriele ruimte. 

Voor de afwerking is gekozen voor een akoestisch en bacteriewerend spanplafond, een rubber vloer op de eerste verdieping en een pvc vloer op de begaande grond. Het receptiegebied en de balie zijn afgewerkt met een opvallend betonstucco. De behandelmeubels zijn geheel uitgevoerd in het nieuwe kunststof product  'Parapan' met composiet werkbladen. Het eindresultaat is een moderne, strakke praktijk met mooie authentieke elementen.