Ook ARHK doorloopt duurzaamheid transitie

 In Blog

Architectenbureau ARHK is zich na bijna 20 jaar volledig gaan richten op de duurzaamheid transitie in de bouw. Architecten en oprichters Jorg Arntz en Sebastian Hardeveld Kleuver voelen de urgentie om bewuster te gaan bouwen en praten hier dan ook met passie over.
Het gaat om fundamentele vragen over hoe we willen leven in relatie tot de natuur en of we de natuur willen behouden zoals deze is.

‘Door de klimaatverandering wordt het steeds duidelijker dat we in een nieuw tijdperk zijn beland – en als we de natuur en onze leefomgeving zo min mogelijk verder willen aantasten zullen we naar het gehele bouw- en productieproces moeten kijken. Dit kan vergaande gevolgen hebben maar zijn nu al noodzakelijk. We moeten kritisch op de productie kant en kritisch op de consumptie kant reageren. We zullen materialen en het vervaardigen van materialen dat schade meebrengt moeten vermijden. We moeten biobased materialen toepassen en schone energiebronnen effectief gebruiken. Onze manier van consumeren en produceren zal sterk moeten veranderen en er moet goed naar hergebruik in de huidige gebouwen voorraad worden gekeken. Misschien klinkt dit alles zwaar, maar uiteindelijk zorgt dit voor simpelweg gezegd.. een mooi leven in balans met de natuur.’

Recente berichten
Neem contact met ons op:

ARHK Architecten Postbus 377 1400 AJ BUSSUM T: 020 693 6839 E: info@arhk.nl